Sommelier

“Steven Wullaert, Beste Sommelier van België 2012”, leuk om zo vereeuwigd te worden.
Maar uiteraard ging hier veel en hard werken aan vooraf. Het begon allemaal op 17-jarige leeftijd aan hotelschool Tweebruggen in Gent, waar ik de smaak te pakken kreeg tijdens de wijnlessen. Daarna volgde vanzelfsprekend een specialisatiejaar in hotelschool Ter Groene Poorte. De knepen van het vak leerde ik er op stage bij Hof Van Cleve *** en De Karmeliet ***. Ook een onvergetelijke wijnreis naar Chili en Argentinië mocht niet ontbreken.

Na mijn specialisatiejaar wijn- en drankenkennis kon ik meteen aan de slag als sommelier in het Gentse Jan Van Den Bon *. Hier stond ik 5 jaar in voor het reilen en zeilen van de wijnkelder. Met de steun van Jan volgde ik intussen de cursus wereldwijnmeester.

Op 1 maart 2011 zette ik uiteindelijk de stap naar sommelier bij restaurant Nuance** in Duffel, waarna ik ook de Young Sommelier Award of Excellence 2011 in ontvangst mocht nemen. Wat volgde was een prachtige wijnreis naar Zuid-Afrika.
Kers op de taart was de erkenning “Beste Sommelier van België 2012”.

De top bereik je door te klimmen, door je passie te volgen. Daarom ook een welgemeend dankjewel aan iedereen die me heeft gesteund op dit lange maar mooie parcours.

Wijn is voortdurend bijleren. Eén leven is te kort om er echt álles over te weten, maar genoeg om mijn kennis met jullie te delen. Dus laat het smaken en geniet van elk moment!

Vineuze groeten,

Steven Wullaert